YouSmile

YOUSMILE QUOTE_YOUSMILE QUOTE LOGO.png

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ξεκίνησε από ένα 10χρονο παιδί, τον Ανδρέα. Αποτελεί δηλαδή ένα ζωντανό παράδειγμα της δύναμης που έχουν οι απόψεις και οι επιθυμίες των παιδιών. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» λοιπόν δίνει το λόγο σε εμάς τους μαθητές μέσω του YouSmile, μίας δράσης που στηρίζεται στην εθελοντική συμμετοχή παιδιών και εφήβων.

Μέσω του YouSmile (δράσεις εθελοντισμού, webTV, webRadio, site) μπορούμε να εκφράσουμε χωρίς την παρέμβαση κάποιου «μεγάλου» τις απόψεις, τα προβλήματά μας και να ασχοληθούμε εθελοντικά με όλα όσα μας ενδιαφέρουν (αθλητισμός, μουσική, σινεμά, θέατρο, παιχνίδια, ταξίδια, εθελοντική προφορά σε όσους έχουν ανάγκη κ.λ.π.)

Μέσω του YouSmile προσφέρουμε σε άλλα παιδιά, τα ενημερώνουμε και τα στηρίζουμε.Αρχή του YouSmile είναι ότι οι μαθητές έχουμε φωνή και απόψεις που οι ενήλικες οφείλουν να ακούν και να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη. Πιο συγκεκριμένα, συμμετέχοντας στο «YouSmile», μας δίνεται η δυνατότητα

– Να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε εθελοντικές δράσεις τόσο ατομικά όσο και μέσα στα σχολεία, στη γειτονιά μας κ.λ.π.

– Να συμμετέχουμε σε δημιουργικές δράσεις με βάση των ικανοτήτων και του ταλέντου μας με στόχο την θετική αλλαγή στις τοπικές κοινωνίες.

– Να έχουμε στη διάθεσή μας όλα τα απαραίτητα μέσα ώστε να εκφράζονται οι απόψεις μας και να ακούγεται η φωνή μας

– Να έχουμε ένα δικό μας χώρο στον οποίο μπορούμε να συναντιόμαστε και να συζητάμε.

– Να ερχόμαστε σε επαφή με παιδιά από διαφορετικές χώρες, να ανταλλάσουμε απόψεις για αυτά που μας απασχολούν

– Να σχεδιάζουμε δράσεις και να εκφράζουμε τη γνώμη μας ώστε να διαμορφώνουν την άποψη των «μεγάλων» που λαμβάνουν αποφάσεις που μας αφορούν.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι όσοι συμμετέχουμε στο YouSmile, οι YouSmilers, ενημερωνόμαστε και ενημερώνουμε τα άλλα παιδιά για τις λύσεις που δίνει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για όλα όσα μας απασχολούν!

Ενώ παράλληλα γινόμαστε οι πρεσβευτές του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Ελλάδα και τον κόσμο!

Δες εδώ πολύ σύντομα το όραμα την αποστολή και τις αξίες του YouSmile